Home / Academy / Cryptocurrency / OMG Network – Een schaaloplossing voor Ethereum

OMG Network – Een schaaloplossing voor Ethereum

wat-is-omg-network-hero

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Wat is OMG?

OMG Network is een schaaloplossing voor financiering op Ethereum, waardoor transparante peer-to-peer transacties in realtime mogelijk zijn. Het gedecentraliseerde netwerk faciliteert soevereine financiële diensten in verschillende geografische gebieden, activaklassen en toepassingen.

De organisatie achter het project heet OMG Foundation. OMG Network heeft als doel een gedecentraliseerd betalingsplatform voor retailers te zijn. Het idee achter het project is om de gebruiker toe te staan fondsen te delen zonder een bankrekening nodig te hebben en zonder extra kosten te hoeven betalen.

Het team

Een van de redenen dat mensen veel vertrouwen hebben in OMG is omdat het een indrukwekkend team heeft. Het management team komt namelijk van een gerenommeerd bedrijf genaamd Omise. Het project is zijn leven begonnen als OmiseGo en werd later dus veranderd naar OMG Network. Naast het succes van het team zelf hebben ze ook een indrukwekkende lijst aan adviseurs, bestaande uit onder andere Joseph Poon, de coauteur van het Lightning Network; Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum; Gavin Wood (medeoprichter van Ethereum en Polkadot) en nog meer grote namen in de crypto industrie.

OmiseGO management team
OmiseGO Advisors

Wat probeert OMG Network op te lossen?

Het project richt zich op 2 hoofdproblemen:

  • Het eerste probleem, of feit, is dat honderden miljoenen mensen in Azië en 2 miljard mensen wereldwijd geen bank hebben. Ze hebben geen toegang tot een bankrekening en kunnen er ook geen gebruik van maken in hun dagelijks leven. ze kunnen niet op afstand eenvoudig geld verzenden of ontvangen, behalve door gebruik te maken van dure oplossingen (wat vaak een probleem kan zijn voor immigrantenwerknemers die geld willen sturen naar hun familie). Aan de andere kant laat vooral Azië een uitzonderlijk hoge internetpenetratie zien: veel mensen zonder bankrekening, maar steeds meer verbonden mensen.
  • Het tweede probleem is wat het bedrijf zelf definieert als “een fundamenteel coördinatieprobleem tussen betalingsverwerkers, gateways en financiële instellingen”: wat betekent dat de economische en financiële wereld vol is van gesloten netwerken, waar het mogelijk is om geld binnen één netwerk te verzenden, maar veel meer moeilijk of duur om geld of waarden voor verschillende netwerken te verzenden.

OMG Network wil mensen zonder bank een eenvoudige, open oplossing bieden waarmee ze geld kunnen bezitten, verzenden en ontvangen, ongeacht de valuta of het activum dat ze willen verzenden, en tegen minimale kosten. Daarnaast wil het bedrijf gebruikers en verkopers een universele, gedecentraliseerde oplossing bieden, waardoor het gemakkelijk en kosteloos is om geld van elk netwerk naar elk netwerk te sturen.

De OMG blockchain

Dit volledige systeem vindt plaats op de OMG blockchain en omvat deze volgende componenten:

  • Een gedecentraliseerde exchange (DEX)
  • De OMG wallet
  • Een white-label wallet Software Development Kit (SDK)
  • De OMG token als de onderliggende valuta van het project

Decentralised exchange (DEX)

Om alle valuta of activa op het netwerk te kunnen verzenden en ontvangen, bevat de blockchain van OMG een gedecentraliseerde exchange waarmee je in real-time crypto assets kunt verhandelen.

Wallet

Om de blockchain te kunnen gebruiken is een crypto wallet absoluut noodzakelijk. Dit is simpel gezegd een plek waar je je crypto veilig kunt opbergen. OMG Network biedt een eigen wallet, maar het biedt ontwikkelaars ook de optie om zelf een wallet te ontwikkelen op de blockchain met behulp van de Software Development Kit.

Software Development Kit

Een SDK is een verzameling vooraf gedefinieerde programmeerfuncties voor een bepaalde verzameling doeleinden, waardoor ontwikkelaars applicaties op een veel snellere en efficiëntere manier kunnen ontwikkelen dan wanneer ze alles vanuit het niets zouden moeten coderen. De SDK biedt bijvoorbeeld een bepaalde “doe-dit” -functie: achter deze functie bevinden zich 1000 regels code die de programmeur die de SDK gebruikt niet hoeft te schrijven, omdat hij alleen de “doe-dit” -instructie van de SDK zal gebruiken. SDK’s bieden vele “doe-dit” -functies, die elk tijd en kosten besparen voor ontwikkelaars en bedrijven.

De white-label wallet SDK gebouwd door OMG Foundation zal, zoals de naam al aangeeft, een framework zijn voor ontwikkelaars en bedrijven om snel en efficiënt wallets voor hun eigen klanten te ontwikkelen. Elke ontwikkelaar kan zijn eigen product ontwikkelen en ontwerpen, gewoon met behulp van de SDK om het proces te versnellen, geld en tijd te besparen.

OMG token

De OMG token geldt niet enkel als een currency die gebruikt kan worden voor het verzenden en ontvangen van geld, maar het draagt ook bij aan het Proof-of-Stake consensus-systeem waar OMG Network mee werkt.

Proof-of-Stake werkt als volgt:

  • De validators bergen een deel van hun coins op als een aandeel
  • Op die manier krijgen ze de bevoegdheid om blocks met transacties te valideren. Dit wordt als volgt gedaan: wanneer er een block wordt gevonden die toegevoegd kan worden aan de blockchain, kunnen validators hem valideren door hun aandeel er op in te zetten.
  • Als het block wordt toegevoegd aan de blockchain krijgen de validators een beloning voor het inzetten op het juiste block.
omg-network-logo

Het bijhouden van een bepaald aantal OMG-tokens je wallet geeft je dus het recht om blocks met transacties te bevestigen en daarvoor beloond te worden.

OMG en Ethereum

Zoals hierboven al aangegeven, bouwt OMG zijn eigen blockchain, maar feitelijk zal niet elke operatie plaatsvinden op de OMG blockchain. Alles wat behoort tot de regels om te beslissen wat geld waar naartoe gaat en welke orders op welke manier worden uitgevoerd, gebeurt op de OMG chain, maar de uiteindelijke aflevering gebeurt op de Ethereum blockchain. Anders gezegd, elke beslissingsoperatie gebeurt op de OMG chain, terwijl de feitelijke geldoverdracht wordt gedelegeerd aan de Ethereum blockchain. Dit zorgt voor een efficiënte blockchain met een robuuste beveiliging van Ethereum.

OMG Network kopen? De exchanges voor Nederland

Ben je klaar om te investeren in OMG token? Er zijn veel verschillende plekken waar je OMG kunt kopen en verkopen en daardoor is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst met exchanges waar je als Nederlander het best OMG token kunt kopen:

Hoe bewaar je OMG tokens?

OMG is een ERC-20 token, dus kan je ze eenvoudig bewaren in een Ethereum wallet die ERC-20 ondersteund. Met de juiste Ethereum wallet staan je OMG tokens veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Ethereum wallets:

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven