Home / Consensus algoritme – Wat is het en welke zijn er?

Consensus algoritme – Wat is het en welke zijn er?

Mining algoritmes

Bitcoin mining werkt met SHA-256 (secure hashing algorithm). Sinds de creatie van Bitcoin zijn er een aantal andere mining algoritmes geïntroduceerd. Hieronder staan een aantal van de algoritmes beschreven.

Ethhash

Dit is net als het SHA-256 van Bitcoin een Proof-Of-Work algortime. Er zijn veel verschillende cryptomunten die gemined kunnen worden met gebruik van Ethhash. Je kunt kiezen uit onder andere:

Lyra2REv2

Lyra2Rev2 is een Proof-Of-Work algoritme. Dit algoritme is opgebouwd uit een chain van verschillende hash functies. Met de nieuwste versie van het algoritme kan je in ieder geval de volgende cryptomunten minen:

Equihash

Het welbekende geheugen georiënteerde Proof-Of-Work algoritme genaamd Equihash stelt je in staat om onder andere de volgende cryptomunten te minen:

Cryptonight

Dit algoritme is zó ontworpen dat er geen specifieke mining hardware (zoals ASIC’s) gebruikt kan worden om te minen. Dit maakt het wat toegankelijker voor bijvoorbeeld GPU mining. Hieronder staan een aantal van de coins die je kunt minen met gebruik van dit algoritme:

NeoScrypt

Dit proof-of-work algoritme is een verbeterde versie van het Scrypt algoritme. Met gebruik van NeoScrypt kunnen (onder andere) de volgende cryptomunten gemined worden:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top