Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is Ontology? Een complete uitleg over ONT

Wat is Ontology? Een complete uitleg over ONT

ontology-ont-hero

Ontology in een notendop

Ontology (ONT) is een platform waar iedereen zonder voorafgaande kennis gebruik kan maken van blockchain technologie. Het project werd geïntroduceerd in 2017 door het Chinese bedrijf Onchain. 

Dit is revolutionair, omdat er nog nooit eerder een manier is geweest voor bedrijven en andere organisaties om blockchain te integreren in hun infrastructuur, zonder dat hier uitgebreide technische kennis voor nodig was. Dit is een grote stap in de richting van het wegnemen van barrières tussen de blockchain en organisaties.

Huidige vertrouwensnetwerken hebben verschillende problemen. Slechte privacybescherming, onbenutte gegevenswaarde, monopolisering van gegevensbeheer en ineffectieve identiteitsverificatie. Blockchain technologie zou dit allemaal kunnen gaan oplossen. Het doel van Ontology is om een ecosysteem van vertrouwen te creëren waar vrijwel alles mogelijk is op het gebied van transacties, identiteit, contracten en meer.

Met gebruik van de tools van Ontology kunnen bedrijven en andere organisaties vertrouwensmechanismen implementeren en afstemmen op hun behoeften. Dit opent de deur voor de wereldwijde acceptatie van blockchain in organisaties.

Ontology Trust Network

Het netwerk van Ontology bestaat uit 4 lagen (chains):

  • 1: zorgt voor de verificatie van mensen, rijkdom, dingen en organisaties.
  • 2: verifieert applicaties en koppelt ze aan elkaar
  • 3: verifieert en koppelt modules, protocollen, SDK’s en API’s
  • 4: deze laag verbindt alle ketens (chains) met elkaar.

Hieronder zie je een illustratie van het netwerk.

Ontology trust network

Het ontwerp van Ontology is zó gebouwd dat het eenvoudig is aan te passen en uit te breiden. Dit betekent dat de technologie toepasbaar is voor een groot aantal functies. Zo kunnen grote, maar ook kleinere bedrijven en andere organisaties gebruik maken van functies als het verifiëren van identiteit en eigendom. Dit maakt het voor iedereen eenvoudig om gebruik te maken van een netwerk van vertrouwen, waarin je 100% zeker kan zijn van je zaken. 

De relatie tussen NEO en Ontology

Beide NEO en Ontology zijn ontwikkeld door het bedrijf Onchain. Dit is een toonaangevende organisatie met veel respect binnen de blockchain-community. Het bedrijf wordt gefinancierd door grote investeerders uit China, die onder andere een aantal grote verzekeringsmaatschappijen in handen hebben. 

In november 2017 kondigde het bedrijf het Ontology platform aan. Het werd gepresenteerd als een baanbrekend ecosysteem waarin alle beste ideeën werden verzameld en samengevoegd in één project. 

Ontology en NEO zijn dus nauw verbonden aan elkaar. Zij zullen met elkaar samenwerken in het bouwen van een breed ecosysteem met behulp van blockchain en andere nieuwe technologieën om de gehele wereld te dienen.

Duidelijk moet zijn dat Onchain, of een van de oprichters ervan, geen eigenaar is van NEO of Ontology. Het zijn afzonderlijke entiteiten. De gemeenschap haalt dit vaak door elkaar.  

ONT token airdrop

ontology-airdrop

ONT werd in maart 2018 naar de NEO-houders uitgezonden tijdens een zogenaamde airdrop. Er werden 20 miljoen ONT tokens door de Raad van NEO aan de gemeenschap gegeven. Iedereen die toen NEO in bezit had, kreeg gratis ONT tokens.

De distributie van de ONT token:

  • 12% gaat naar de gemeenschap (NEO token houders)
  • 28% voor institutionele partners
  • 10% voor de Raad van NEO
  • 25% voor de ontwikkeling van het ecosysteem
  • 10% korting op de technische beloningen
  • 15% voor het team Ontology.

Het totale aanbod van ONT bedraagt 1 miljard. Als je de tokens vasthoudt krijg je ook nog ONG (Ontology GAS) tokens. Dit is vergelijkbaar met hoe NEO GAS uitgeeft

Ontology had eerder 1.000 ONT tokens toegekend aan iedereen die zich aanmeldde voor hun nieuwsbrief (die nu gesloten is). Met de token prijs van nu is dat ongeveer gelijk aan €4000 euro. Een hoop geld voor het aanmelden bij een nieuwsbrief!

Waar kan je het best Ontology (ONT) kopen?

Er zijn veel verschillende exchanges waar je ONT kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Ontology exchanges voor Nederland:

NEO kopen – De beste exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je NEO kunt kopen en verkopen. Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Daarom is hier een lijst van de beste NEO exchanges voor Nederland:

In welke wallet bewaar je ONT?

ONT tokens kan je eenvoudig opslaan in een van de NEO wallets. Er zijn tegenwoordig veel verschillende NEO wallets beschikbaar. De een nog wat veiliger en betrouwbaarder dan de ander, maar uiteindelijk delen ze allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Het opslaan van cryptocurrency. Met een goede wallet staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste ONT (NEO) wallets:

HARDWARE WALLET (aanbevolen)

NEON Wallet

De NEON Wallet is een van de beste NEO-portefeuilles die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Hiermee kan je zowel NEO als GAS opslaan, ontvangen en verzenden. Het leuke van deze wallet is dat je je automatisch gegenereerde GAS kunt claimen als je NEO cryptocurrency in de NEON Wallet hebt. Bij het gebruik van de NEON-portemonnee voor je NEO-fondsen houd je de controle over je persoonlijke sleutels. Deze worden nooit opgeslagen op NEON-servers. Dit betekent dat je je eigen geld beheert, dus ook zelf verantwoordelijk bent. Deze portemonnee is niet ontwikkeld door NEO-ontwikkelaars (City Of Zion), maar NEO-ontwikkelaars hebben deze grondig beoordeeld en vonden deze 100% veilig. De NEON-lightweigt client is momenteel beschikbaar op Windows, Mac en Linux (alleen in het Engels).

DOWNLOAD NEON WALLET

NEO Wallet

NEO Wallet is een lichtgewicht portemonnee die is ontwikkeld en wordt onderhouden door de NEO-community. Hoewel het een webportefeuille is, houd je wel de controle over je privésleutels. Hiermee kan je een wallet back-up maken, zodat je de privésleutels van je NEO tokens kunt bewaren op een veilige plek. In deze wallet kan je zowel NEO als GAS opslaan, verzenden en ontvangen. Je kunt ook GAS-generatie claimen voor het vasthouden van je NEO-tokens. Deze wallet is momenteel beschikbaar via Chrome / Edge-browsers (in het Engels en Chinees).

DOWNLOAD NEO WALLET

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven