Home / Academy / Cryptocurrency / Wat is Waltonchain (WTC)? Simpel uitgelegd

Wat is Waltonchain (WTC)? Simpel uitgelegd

waltonchain-wtc-uitleg

Waltonchain in het kort

Waltonchain (WTC) combineert blockchain met IoT (specifiek RFID) om een beheersysteem voor toeleveringsketens te creëren. Het project is vernoemd naar Charles Walton, de uitvinder van RFID-technologie en een pionier in de sector.

Logistieke systemen zijn complex en omvatten vaak verschillende partijen. Naarmate deze systemen groeien, wordt het steeds moeilijker voor bedrijven in dezelfde branche om met elkaar te coördineren. Bovendien kunnen afzonderlijke entiteiten verschillende processen hebben die de mogelijkheid om data heen en weer over te dragen verder belemmeren.

Waltonchain maakt gebruik van RFID-identificatie om producten te volgen tijdens elke stap van productie en distributie. De gegevens die aan elk item zijn gekoppeld, worden opgeslagen op een onveranderlijke blockchain die de nauwkeurigheid ervan garandeert, ongeacht waar in het proces het zich bevindt.

RFID technologie

Waltonchain introduceert het concept van ‘Value Internet of Things’ om de combinatie van hun eigen RFID-chips met blockchain-technologie te beschrijven. Met behulp van RFID-tags kunnen blockchains fysieke items (of ten minste gegegens daarvan) in de keten opslaan. RFID-tags (radiofrequentie-identificatie) gebruiken elektromagnetische velden om objecten te identificeren. Ze worden het meest gebruikt bij voorraadregistratie, bibliotheeksystemenen, OV-chipkaarten en contactloos pinnen.

Hier is een korte video die de RFID technologie behandeld:https://www.youtube.com/embed/cZwLIxM7PdE?feature=oembed

RFID bestaat al heel lang, maar wanneer je het combineert met blockchain voor IoT-doeleinden, wordt het een zeer krachtig concept en dat is wat Walton aan het doen is. Met behulp van de hardware (chip) en de software (blockchain) creëert Walton oplossingen voor verschillende industriële branches waar supply chain en logistiek gefragmenteerd zijn om de gaten op te vullen.

Hoe Waltonchain werkt

Waltonchain heeft speciale gepatenteerde RFID-chips ontwikkeld die klein en goedkoop genoeg zijn om in veel producten in verschillende industrieën te worden ingebed. Aan de andere kant hebben ze hun blockchain in eigen huis ontwikkeld, die compatibel is met de huidige Ethereum-technologie en geïnspireerd is door het Proof-of-Work-algoritme van DASH.

Walton blockchain werkt op basis van een combinatie van Proof-of-Stake en Proof-of-Work-consensusmechanismen waarbij mining en staking beide plaatsvinden.

Verder werkt het, om toekomstige schaalbaarheidsproblemen te vermijden, met parent- en child-chains (side-chain). Dit zal congestieproblemen in de hoofd-chain helpen voorkomen, een probleem waar Ethereum momenteel mee wordt geconfronteerd. Bovendien zijn de child-chains aanpasbaar aan de zakelijke behoeften van de partners zonder bijkomende voordelen in het gedrang te brengen.

Iedereen die Waltonchain-technologie gebruikt, kan zijn eigen side-chain maken en zijn eigen tokens hebben. Bovendien kunnen ze kiezen voor een consensusalgoritme dat verschilt van de hoofd-chain. Het scheiden van het netwerk in de bovenliggende Waltonchain en side-chains heeft een aantal voordelen. De eerste is dat elk bedrijf dat de technologie gebruikt, een blockchain kan aanpassen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften. Ze zijn niet gebonden aan het protocol of de netwerkactiviteit van de moederketen.

Ook belangrijk, de scheiding helpt bij de prestaties als het netwerk schalen. Omdat de meeste gegevens zich in de side-chain van een bedrijf bevinden, zal hun activiteit niet het hele netwerk vertragen.

CryptoKitties, een op Ethereum gebaseerd spel vergelijkbaar met Neopets, getuigt van het belang van side-chians. Op dit moment maakt Ethereum geen gebruik van side-chains, dus heeft elke dApp die op het platform is gebouwd invloed op het netwerk. De exploderende populariteit van CryptoKitties veroorzaakte grote netwerkcongestie die leidde tot tijdelijk vertraagde transacties en hogere vergoedingen. Als het spel zich in een side-chain bevond, zou dit niet zo’n groot probleem zijn geweest.

Implementaties van Waltonchain

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat er een zeer vooraanstaande ontwerper is die haar ontwerpen naar 50 winkels in Nederland verzendt. Nu wil ze in realtime begrijpen, op een transparante manier hoe ze haar ontwerpen kan verbeteren.

Hiervoor zal ze moeten weten:

  • De snelheid van het artikel dat door de klant is gekozen
  • Hoe vaak het artikel is gepakt, hoe vaak het is teruggelegd, hoe vaak het is gepast en zelfs populaire maat / stijl data
  • Aantal klanten dat het ontwerp heeft gekozen en ook wie het item heeft afgewezen

Dit zijn kritische vragen waarvoor het moeilijk is om de gegevens op een eerlijke en transparante manier te vinden. Maar met implementatie van child-chains op Waltonchain, die wordt aangedreven door RFID-tags op de producten, is het eenvoudig.

In de werkelijke winkel, wanneer RFID-tags zijn gekoppeld aan producten / items, kunnen ze communiceren met de nabijgelegen sensoren en kunnen ze de gegevens op de blockchain blijven schrijven. En de gegevens zoals hoe vaak het artikel is gepakt, teruggelegd en gepast, kunnen door de ontwerper op de blockchain worden gezien en daardoor kan ze nu betere inzichten krijgen om haar ontwerpen te verbeteren.

Hoe Waltonchain werkt

En andere implementatie kan zijn:

Laten we zeggen dat een kritisch medicijn van de fabrikant naar de winkel wordt verplaatst. En het medicijn moet strikt onder de 10 graden Celsius zijn, anders zal het medicijn beschadigen en het ineffectief maken voor de patiënt. In een dergelijk scenario waarin het medicijn wordt verplaatst van de productie-eenheid naar de winkel, kunnen Waltonchain en zijn RFID-tag in het pakket van het medicijn de realtime gegevens van de blockchain vastleggen.

Dit helpt bij effectieve controle, beheer, bewaking en contractbeheer, terwijl het medicijn van eigenaar verandert. Het wordt gemakkelijk te vinden of de zending van het medicijn correct werd behandeld of niet en zo niet, wiens fout het was.

Het team

Het Waltonchain-team zit boordevol supply chain-ervaring. Do Sanghyuk, een van de medeoprichters, was eerder de directeur van de Korean Standard Products Association. De andere medeoprichter, Xu Fangcheng, was Supply Chain Management Director van Septwolves Group Ltd. Het team krijgt ondersteuning van hun Chief Scientist Advisor, Kim Sukku – een voormalige vice-president van Samsung.

Waltonchain-Team

Waar koop je Waltconchain (WTC) coins?

Er zijn veel verschillende plekken waar je WTC kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Waltonchain exchanges voor Nederland:

WTC bewaren – De beste wallets

Het opslaan van WTC coins doe je in een veilige wallet. Zo staat je cryptogeld veilig opgeslagen en kan je eenvoudig transacties versturen en ontvangen. Hier is een lijst met de beste Waltonchain wallets:

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven