Home / Academy / Wallets / Hoe beveilig ik mijn cryptocurrency en NFT’s?

Hoe beveilig ik mijn cryptocurrency en NFT’s?

cryptocurrency-nfts-beveiliging

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Zoals je weet is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je cryptocurrency en NFT’s veilig worden opgeslagen, maar hoe kun je dit het best doen? In dit artikel bekijken we hoe je je digitale bezittingen kunt beveiligen tegen hackaanvallen en andere risico’s.

Wat is de beste manier om mijn cryptocurrency te beveiligen?

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency te beveiligen, en welke methode het beste is voor jou hangt af van je specifieke situatie. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is hoe vaak je toegang wilt hebben tot je cryptocurrency.

Als je regelmatig handelt of transacties doet, kan het handig zijn om je cryptocurrency op een exchange op te slaan. Een exchange is een online platform waar je cryptocurrency kunt kopen, verkopen en opslaan. Houd er wel rekening mee dat exchanges vaak doelwit zijn van hackers en dat er bepaalde risico’s hangen aan het opslaan van je cryptocurrency op een exchange.

Als je liever meer beveiliging wilt voor je cryptocurrency, kan het gebruik van een hardware wallet een goede optie zijn. Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat is ontworpen om je cryptocurrency veilig op te slaan. Het apparaat is verbonden met het je computer wanneer je transacties uitvoert, maar verwijdert de toegang tot je cryptocurrency wanneer het niet gebruikt wordt, wat het risico op hacken verkleint. Er zijn verschillende hardware wallets beschikbaar, dus het is belangrijk om een goed onderzoek te doen voordat je er een koopt.

Bekijk de beste hardware wallets >>

Hoe kan ik mijn NFT’s veilig opslaan?

Net als cryptocurrency moeten NFT’s op een veilige manier opgeslagen worden om ervoor te zorgen dat ze niet verloren gaan of gestolen worden. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Net als bij het opslaan van cryptocurrency, kan het gebruik van een hardware wallet een goede manier zijn om NFT’s op te slaan. Sommige hardware wallets, zoals de Ledger Nano X, bieden ondersteuning voor het opslaan van NFT’s.
  • Gebruik een NFT-vriendelijke wallet. Deze wallets bieden vaak extra functies voor het beheren van NFT’s. Afhankelijk van de blockchain waar je NFT staat opgeslagen kies je een geschikte wallet. NFT’s op Ethereum en Polygon kunnen goed bewaard worden met MetaMask of Trust Wallet. Heb je een NFT op Solana? Dan is de Phantom Wallet eventueel een goede optie.

Wat zijn de risico’s van het bewaren van cryptocurrency op een exchange?

Het bewaren van cryptocurrency op een exchange kan handig zijn omdat het je op elk moment toegang geeft tot je cryptocurrency, maar zoals eerder genoemd zijn exchanges vaak doelwit van hackers die proberen toegang te krijgen tot de cryptocurrency van gebruikers. Als een exchange gehackt wordt en je cryptocurrency wordt gestolen, is het mogelijk dat je nooit je geld terugziet.

Sommige exchanges hebben in het verleden beveiligingsproblemen gehad, wat heeft geleid tot het verlies van gebruikersgegevens en cryptocurrency. Exchanges zijn ook onderworpen aan bepaalde regelgeving en kunnen onder dwang gesloten worden of beperkingen opgelegd krijgen, wat kan leiden tot het tijdelijk of permanent verliezen van toegang tot je cryptocurrency.

Hoe kan ik mijn cryptocurrency en NFT’s beschermen tegen hackers?

Er zijn een aantal manieren om je cryptocurrency en NFT’s te beschermen tegen hackers:

  • Gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie: Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt voor al je accounts en gebruik tweestapsverificatie (2FA) voor extra beveiliging.
  • Maak back-ups: Zorg voor meerdere back-ups van je wallet(s), zodat je deze kunt herstellen als er iets misgaat. Bijvoorbeeld door het opslaan van je privésleutels op een veilige, offline locatie.
  • Gebruik een hardware wallet: Zoals eerder besproken, is het gebruik van een hardware wallet een goede manier om je cryptocurrency en NFT’s veilig op te slaan. Doordat het apparaat offline is wanneer het niet in gebruik is, is het minder kwetsbaar voor hackaanvallen.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven