Home / Academy / Crypto Trading / Waar kan je bitcoin kopen zonder kosten (trading fee)?

Waar kan je bitcoin kopen zonder kosten (trading fee)?

bitcoin-kopen-zonder-kosten

Als je bitcoin gaat kopen wil je natuurlijk zo min mogelijk transactiekosten (trading fees) betalen. Of nog beter, helemaal geen kosten. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal goeie oplossingen gevonden. In dit artikel vind je een overzicht van platformen waar je bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen zonder handelskosten.

Bybit

Bybit is een van de grootste crypto exchanges ter wereld en biedt een service waarmee gebruikers eenvoudig bitcoin en andere cryptomunten kunnen omwisselen zonder transactiekosten te betalen (0 Fee). Het is echter wel belangrijk om op te merken dat de wisselkoers die voor de conversie wordt gebruikt, niet per se de meest gunstige hoeft te zijn.

Om deze dienst te gebruiken heb je een Bybit account nodig met voldoende saldo voor de aankoop. Vervolgens navigeer je via het hoofdmenu naar Trade > Convert. Hier kan je onder andere bitcoin kopen zonder transactiekosten te betalen.

Als je een nieuw account aanmaakt via onderstaande link ontvang je een welkomstbonus tot wel 30,000$. Op het platform lees je meer informatie over hoe je deze bonus kunt claimen.

Bitvavo

bitvavo-exchange-logo-text

Bitvavo is een bekende crypto exchange van Nederlandse bodem met een uitgebreid aanbod van meer dan 175 verschillende cryptomunten, waaronder natuurlijk bitcoin. Je kunt eenvoudig met iDeal of een van de andere betaalmogelijkheden euro’s op je account storten en vervolgens digitale valuta kopen met gebruik van het platform.

Als je een nieuw account aanmaakt via onderstaande link ontvang je een welkomstbonus waarmee je je eerste €10.000 zonder kosten kunt verhandelen. Deze bonus blijft een week lang geldig.

Trading fees en andere kosten bij het kopen van bitcoin

Bij het kopen en verkopen van bitcoin zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste kosten zijn de transactiekosten op de exchange, ofwel de trading fees. Dit zijn kosten die je betaalt voor elke trade die je uitvoert op een bepaald platform.

Naast de trading fees zijn er ook andere kosten waar je op moet letten, zoals opnamekosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het versturen van bitcoin of andere cryptomunten.

Sommige platformen kiezen ervoor om geen trading fees in rekening te brengen, of deze zijn zeer laag. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gebruikers die vaak handelen of grote hoeveelheden bitcoin willen kopen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat deze platformen altijd andere manieren hebben om inkomsten te genereren, zoals bijvoorbeeld met staking of leverage trading.

Wij raden aan om bij het kiezen van een exchange niet alleen te zoeken naar het platform met de laagste kosten, maar ook rekening te houden met veiligheid, gebruiksgemak en klantenservice. Neem rustig de tijd om de juiste beslissing te nemen.

Tips om kosten te besparen

Er zijn verschillende manieren om kosten te besparen bij het kopen van bitcoin en andere cryptomunten. Hier zijn een aantal tips om in gedachten te houden:

  • Zoek naar kortingen of aanbiedingen bij specifieke crypto exchanges. Sommige platforms bieden kortingen aan voor klanten die voor het eerst bitcoin kopen of voor traders die grote bedragen verhandelen.
  • Vergelijk de kosten tussen verschillende exchanges. Er zijn veel platforms te vinden en de kosten kunnen sterk variëren.
  • Minimaliseer de opnamekosten. Sommige platforms rekenen vergoedingen voor het opnemen van geld naar je bankrekening of voor het versturen van cryptogeld. Check dit eerst voordat je besluit om gebruik te maken van het platform.
Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven