Home / Academy / Exchanges / Wat is de beste crypto exchange? Onze top 5

Wat is de beste crypto exchange? Onze top 5

Wat is de beste crypto exchange?

🚀 Pro Tip: Meld je aan op Bybit en ontvang tot $30,000 bonus! Start hier >

Er zijn tegenwoordig talloze aanbieders waar je cryptocurrency kunt kopen en verkopen, maar vraag je je af welke crypto exchange eigenlijk de beste is? Wij hebben het werk voor je gedaan. In dit artikel presenteren we de top 5 crypto exchanges voor Nederlanders.

Ben je op zoek naar een app om te gebruiken voor je cryptocurrency? Lees dan ons artikel over de beste crypto apps.

Hoe bepalen wij de beste crypto exchange?

Om te bepalen welke exchange de beste is, is het essentieel om grondig onderzoek te verrichten. We beoordelen elke exchange op basis van verschillende factoren en kennen scores toe. Deze factoren omvatten onder andere gebruiksgemak, het aanbod van cryptovaluta, beveiliging, kosten en klantenservice.

 • Gebruiksvriendelijkheid – Hoe is het platform ontworpen en is het gemakkelijk te gebruiken?
 • Assortiment – Welke cryptovaluta kunnen worden gekocht en verkocht?
 • Beveiliging – Is de accountbeveiliging van de exchange goed op orde?
 • Kosten – Wat zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het handelen in cryptovaluta?
 • Klantenservice – Is de klantenservice van goede kwaliteit?
 • Handelsvolume – Wordt er dagelijks voldoende volume verhandeld op het platform?

Top 5 beste crypto exchanges in Nederland

 1. Bitvavo
 2. Bybit
 3. Anycoin Direct
 4. Coinbase
 5. BCM

1. Bitvavo: de beste crypto exchange voor beginners

bitvavo-exchange-logo-text

Bitvavo wordt door ons beschouwd als de beste exchange voor beginners in Nederland. Ze bieden een zeer gebruiksvriendelijk platform met lage kosten en doorgaans gunstige koersprijzen in vergelijking met andere aanbieders.

Als je ergens tegenaan loopt, staat de klantenservice klaar om je te helpen met al je problemen totdat ze zijn opgelost. Daarnaast is de beveiliging goed geregeld. Je kunt eenvoudig 2FA activeren en zelfs een anti-phishing code instellen. Het enige nadeel van Bitvavo is dat ze internationaal nog niet zo bekend zijn, wat resulteert in een lager handelsvolume in vergelijking met de grote spelers. Desondanks is Bitvavo de grootste crypto exchange in Nederland.

Kosten: 0,15% tot 0,25%

Aanbieding: verhandel de eerste €1.000 zonder handelskosten

2. Bybit: de beste crypto exchange voor ervaren traders

Bybit wordt beschouwd als de beste crypto exchange voor ervaren handelaren. Hoewel het platform ook zeker toegankelijk is voor beginners, is de exchange vooral gericht op traders met ervaring. Er zijn veel verschillende manieren om op Bybit te handelen. Je kunt aankopen doen met euro’s of met andere cryptocurrencies, handelen in derivaten en perpetual futures, en nog veel meer.

De exchange is gevestigd in Dubai en heeft medewerkers verspreid over de hele wereld. De klantenservice reageert meestal snel en helpt goed bij het oplossen van problemen.

Een groot voordeel van Bybit is dat de handelskosten laag zijn vergeleken met andere cryptocurrency exchanges. De kosten variëren tussen 0,01% en 0,06% per transactie. Bovendien zijn sommige diensten op Bybit zelfs gratis te gebruiken, hoewel er meestal wel sprake is van een kleine spread. De spread vertegenwoordigt het verschil tussen de hoogste biedprijs en de laagste laatprijs.

Aanbieding: ontvang tot $30,000 in bonussen

3. Anycoin Direct

Anycoin Direct Logo

Sinds 2013 is Anycoin Direct actief in de wereld van cryptocurrencies. Begonnen in Nederland en inmiddels uitgebreid naar meer dan 29 landen, is Anycoin Direct een van de toonaangevende crypto exchanges in Nederland. Het is een echte aanrader voor beginners die op een eenvoudige manier crypto willen kopen. Als je ergens vastloopt in je crypto avontuur, kun je altijd contact opnemen voor zaken als het verkopen van crypto of advies over wallets.

De handelskosten op Anycoin Direct bedragen slechts 0,25% per transactie, wat redelijk goedkoop is vergeleken met veel andere crypto exchanges. Maak gratis een account aan en ontdek wat het platform te bieden heeft!

4. Coinbase

Coinbase exchange logo - Cryptocurrency exchanges vergelijken

Coinbase is een veilig online platform voor het kopen, verkopen, overdragen en opslaan van digitale valuta. Een voordeel van Coinbase is dat het verzenden of ontvangen van cryptocurrency tussen Coinbase accounts volledig gratis is. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over beveiliging en back-ups, omdat Coinbase daarvoor zorgt.

De handelskosten zijn bij Coinbase nogal aan de hoge kant, waardoor het niet de hoogste positie in de lijst verdient. Per transactie betaal je tussen 0 en 4 procent. Dit kan aardig oplopen als je met grote bedragen handelt. Ondanks dat is het een zeer gebruiksvriendelijk platform, en je kunt zelfs cryptocurrency verdienen door meer te leren over crypto via hun “Earn” programma. Meld je aan om alle mogelijkheden te ontdekken.

5. BCM (Bitcoin Meester)

BCM crypto exchange

BCM, voorheen bekend als Bitcoin Meester, staat op de vijfde plaats. Het is een uiterst handig platform met alle functies die je als beginner zou verwachten van een goede crypto exchange. Je hebt toegang tot meer dan 150 verschillende cryptovaluta, dus keuze genoeg. De klantenservice en accountbeveiliging zijn ook prima in orde. Net als Bitvavo kun je gebruikmaken van 2FA en andere beveiligingsmethoden. Het belangrijkste aandachtspunt voor BCM zijn de relatief hogere kosten die worden berekend voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Je betaalt tussen 0,25% en 2% per transactie.

Wat is een crypto exchange precies?

Een crypto exchange is een online platform waar gebruikers digitale valuta’s kunnen kopen, verkopen, ruilen of verhandelen. Deze platforms fungeren als marktplaatsen voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en vele anderen. Crypto exchanges bieden verschillende diensten en functionaliteiten, waaronder:

 • Handel in cryptocurrency: gebruikers kunnen digitale valuta kopen en verkopen tegen de actuele marktprijzen. Dit omvat spot trading (directe aankoop of verkoop) en vaak ook margehandel (handelen met geleend geld voor hefboomwerking).
 • Digitale wallet: de meeste crypto exchanges bieden digitale wallets aan waarin gebruikers hun cryptocurrencies kunnen opslaan. Sommige exchanges bieden ook hardware wallets of de mogelijkheid om externe wallets te gebruiken.
 • Grafieken en analyse: ze bieden geavanceerde grafieken en marktgegevens om handelaren te helpen beslissingen te nemen op basis van technische analyse.
 • Verschillende cryptomunten: de meeste exchanges bieden veel verschillende cryptocurrencies aan om te verhandelen, niet alleen Bitcoin.
 • Beveiliging: serieuze exchanges investeren in beveiligingsmaatregelen om de fondsen en gegevens van gebruikers te beschermen tegen hacks en inbreuken.
 • Koppelingen met bankrekeningen: sommige exchanges bieden de mogelijkheid om fiat-valuta (zoals euro’s of dollars) op hun platform te storten, wat het makkelijker maakt om crypto te kopen.
 • KYC en AML: veel exchanges vereisen dat gebruikers zich identificeren volgens de ‘Know Your Customer’ (KYC) en ‘Anti-Money Laundering’ (AML) richtlijnen om witwassen en andere illegale activiteiten te voorkomen.

Onthoud dat crypto exchanges variëren in liquiditeit, aanbod van cryptocurrencies, kostenstructuur en beveiligingsmaatregelen. Daarom is het belangrijk om onderzoek te doen voordat je besluit welke exchange het beste bij je behoeften past.

Tot slot

In dit artikel hebben we de top 5 crypto exchanges voor Nederlanders gepresenteerd, gebaseerd op verschillende belangrijke factoren zoals gebruiksgemak, assortiment, beveiliging, kosten en klantenservice.

Een crypto exchange is essentieel voor iedereen die betrokken is bij cryptocurrencies. Deze platforms fungeren als de schakel tussen kopers en verkopers en bieden tal van diensten, waaronder handel in cryptocurrency, digitale wallets, grafieken en analyses.

Het bepalen van de beste crypto exchange vereist gedegen onderzoek en evaluatie van de genoemde factoren. Gebruiksvriendelijkheid is van cruciaal belang, vooral voor beginners, terwijl het aanbod van cryptovaluta, beveiliging en klantenservice ook aanzienlijk wegen in de beoordeling. Daarnaast kan het handelsvolume op het platform van belang zijn, omdat dit de liquiditeit en de mogelijkheid om snel en efficiënt te handelen beïnvloedt.

Met Bitvavo, Bybit, Coinbase, Anycoin Direct en BCM hebben we enkele van de beste opties voor Nederlandse crypto investeerders en handelaren gepresenteerd. Elk van deze exchanges heeft zijn eigen sterke punten en aandachtspunten, zodat je op basis van jouw specifieke behoeften en voorkeuren de juiste keuze kunt maken.

Over de auteur

Ter wille van transparantie
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven