Cloud Mining – Een uitleg

Cloud Mining betekent het gebruik van gedeelde hashing-kracht die wordt geleverd door mining farms (bedrijven) op afstand. Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle start, is je laptop of telefoon om contact op te nemen met de serviceproviders en een cryptowallet om je beloningen op te slaan. Cloud Mining biedt miners de mogelijkheid om hash-kracht te kopen in afgelegen datacenters of mining farms over de hele wereld. Dit heet ook wel ‘Cloud hashen’ . Het stelt gebruikers in staat om betaalbare mining power of hashing power te kopen zonder alle moeilijkheden die men gewoonlijk ondervindt bij het minen, zoals elektriciteits- of hostingkosten, warmte, onderhoudskwesties, hardware- & software-installatie, bandbreedte etc.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voor- en nadelen van Cloud Mining, de verschillende soorten Cloud Mining en de risico’s die eraan verbonden zijn.

Wat is Mining?

 

Cryptocurrency miningVoordat we in de wereld van Cloud Mining duiken is het wellicht handig om eerst uit te leggen wat mining precies is.

Mining is de manier waarop een bepaald soort blockchain deelnemers betaalt voor het onderhouden van de blockchain. Door miners te betalen in de eigen cryptomunt van de blockchain worden zij aangemoedigd om de integriteit te behouden en het grootboek up-to-date te houden.

Een blockchain (een gedistribueerd grootboek) breidt zich steeds verder uit. Iedere keer als er nieuwe transacties worden gedaan moet deze informatie worden gecontroleerd en vastgelegd in een nieuw blok. Het is de taak van de miners om ervoor te zorgen dat het blockchain netwerk draaiende wordt gehouden. Zij zorgen ervoor dat alle transacties worden gevalideerd en vastgelegd in de blockchain door middel van het oplossen van een wiskundige puzzel. De miner die de puzzel als eerste oplost mag de transacties toevoegen aan het netwerk. De transacties worden in een block gestopt en aan het voorgaande block “geregen”. Vandaar de naam ‘blockchain’. De moeilijkheid van de puzzel is zo ingesteld dat er na een vaste tijd (bij Bitcoin is dit 10 minuten) een nieuwe block wordt toegevoegd aan de blockchain.

De essentie van mining is dus niet zo zeer het vinden van cryptomunten, maar eerder het uitvoeren van alle belangrijke taken die de blockchain in stand houden. Voor dit werk krijgen de miners een beloning in de vorm van cryptocurrency.

Lees hier onze uitgebreide uitleg over mining.

 

Voor- en nadelen van Cloud Mining

 

Voordelen:

Dit is waarom je misschien Cloud Mining wilt overwegen:

 • Een rustig, koeler huis – geen constant zoemende apparatuur
 • Geen extra elektriciteitskosten
 • Geen apparatuur om te verkopen wanneer minen niet meer winstgevend is
 • Ventilatieproblemen met hete apparatuur zijn geen probleem
 • Minder kans dat de leveranciers van mining-apparatuur je in de steek laten

Nadelen:

Dit is waarom je Cloud Mining misschien niet wilt overwegen:

 • Risico op fraude
 • Ondoorzichtige mining-activiteiten
 • Minder plezier (als je een geek bent die van systeemopbouw houdt!)
 • Lagere winsten – de exploitanten moeten immers hun kosten dekken
 • Contractuele waarschuwingen dat mining-activiteiten kunnen stoppen afhankelijk van de prijs van de geminede cryptocurrency
 • Gebrek aan controle en flexibiliteit

 

Soorten Cloud Mining

 

Over het algemeen zijn er momenteel drie vormen van ‘remote’ mining beschikbaar:

 • Hosted Mining
 • Virtually Hosted Mining
 • Leased Hashing Power

 

Hosted Mining

 

De eerste vorm van remote mining is Hosted Mining. Dit model is geschikt voor gebruikers met een uitstekende mining-ervaring en knowhow en die een hoge mate van controle over hun mining-apparatuur nodig hebben. Onder dit model host een datacentrum mining-hardware op afstand en neemt de gebruiker de volledige controle over de installatie en configuratie van de mining-hardware. In dit model betaalt de miner een vergoeding aan het hostingbedrijf voor onderhouds- en elektriciteitskosten. Dit helpt de miner de risico’s te beheren die samenhangen met het onderhoud van de set, evenals alle risico’s bij het verzenden van de hardware. Aan de andere kant biedt het de miner risico’s bij de initiële investering in hardware en heeft het veel meer tijd en technische kennis nodig om met succes te implementeren.

Het kan daarom worden samengevat dat de voordelen van op afstand Hosted Mining een strikte controle zijn over het mining-proces, onderhoudsondersteuning en de eigendom van de hardware. De grote nadelen zijn de risico’s die gepaard gaan met de aanschaf van dure hardware en de zeer hoge instapkosten, zowel op het vlak van investeringen als technische ervaring.

 

Virtually Hosted Mining - Een vorm van Cloud Mining

 

Virtually Hosted Mining

 

Virtueel gehoste mining is erg vergelijkbaar met de bovengenoemde optie. Je hebt veel controle over het mining-proces en geen onderhouds- en elektriciteitskosten. Het grote voordeel van deze optie is dat er geen aanschaf van de hardware bij komt kijken. Bij virtueel gehoste mining draait de miner mining-software op een virtuele machine. Deze virtuele machine kunnen bijvoorbeeld opgesteld zijn op Miscrosoft Azure of Amazon Web Services (AWS).

Je kunt dus je eigen virtuele ‘mining rig’ bouwen. Hierbij kun je helemaal zelf de specificaties van je rig aangeven, zoals het aantal videokaarten etc. De virtueel machine draait vervolgens op een van de Cloud-computing services van bijvoorbeeld Amazon of Microsoft. Je betaald dus voor het laten draaien van de virtuele machine en niet voor de werkelijke hardware. Het nadeel is dus wel dat alsnog veel technische ervaring nodig hebt.

 

Leased Hashing Power

 

Het derde en meer toegankelijke model voor remote mining is Leased Mining, waarbij een miner een deel van de mining-power van hardware koopt eigendom is van een Cloud Mining-serviceprovider. De serviceprovider neemt de configuratie van de hardware over, handhaaft de uptime en selecteert de meest efficiënte en betrouwbare pools.

Deze optie biedt een aantal voordelen: directe verbinding (geen wachttijden voor het verzenden van de hardware en leveringsrisico’s), vast onderhoud en elektriciteitskosten en geen overlast verbonden aan mijnbouw thuis, zoals lawaai, warmte of ruimte. Een ander belangrijk punt is dat dit model van Cloud Mining geen technische ervaring vereist. Uiteraard is het erg belangrijk dat miners het mining-proces begrijpen, maar dit model vereist geen hardware-expertise of significante kosten voor configuratie / implementatie. Aangezien klanten elke hoeveelheid mining-power die zij wensen kunnen kopen, betekent dit dat het investeringsniveau alleen afhankelijk is van de ambitie van de miners. Dit betekent dat de instapkosten en het daaropvolgende risico veel lager zijn dan in vergelijking met het op afstand gehoste model.

 

Risico’s van Cloud Mining

 

Mining - cloudmining Bij het uitvoeren van elk type cryptocurrency-mining zijn er risico’s, maar winstgevendheid is mogelijk als je de juiste keuzes maakt. In dit artikel hebben we enkele handvatten gegeven over hoe je kunt beslissen welke weg je moet inslaan. In je testberekeningen zal je waarschijnlijk zien dat sommige Cloud Mining-diensten een paar maanden winstgevend zullen zijn. Maar naarmate de moeilijkheidsgraad van de eerder genoemde wiskundige puzzel toeneemt, zou je waarschijnlijk binnen vier tot zes maanden en daarna een verlies beginnen te maken. Een mogelijke remedie voor deze situatie is om je opbrengsten te investeren om een ​​concurrerend hashing-percentage te behouden.

Zoals hierboven vermeld, komt het risico van fraude en wanbeheer maar al te vaak voor in de wereld van Cloud Mining. Beleggers zouden alleen in Cloud Mining moeten investeren als ze zich op hun gemak voelen met deze risico’s. Zoals het gezegde luidt, nooit meer investeren dan je bereid bent te verliezen.

De meest betrouwbare cloudmining diensten

Hieronder zie je twee Cloud Mining bedrijven waarvan wij denken dat zij een betrouwbare Cloud Mining dienst aanbieden. Wij adviseren echter om altijd zelf goed onderzoek te doen voordat je geld investeert. 

 

Genesis-mining

 

Genesis mining cloudmining

Bezoek Genenis-Mining

Hashflare

 

Hashflare cloudmining - mining

Bezoek Hashflare

 

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bitcademy.nl is het startpunt voor iedereen die interesse heeft in bitcoin, altcoins, blockchain en andere interessante onderwerpen op het gebied van cryptocurrency en digitale waarde.

Bitcademy logo footer

Doneer crypto

Bitcoin

3B9huZTHptMLLYJzvV5bcy2rgcogpey69U

Ether

0x6188B349967b5069b8037334e45a3036B2969d66

Partners

Help ons groeien door gebruik te maken van onze partnerlinks. De prijs die je betaald blijft hetzelfde, en wij verdienen een kleine commissie.

Wil je samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

© 2017-2020 Bitcademy