Home / Academy / Mining / Wanneer zijn alle Bitcoins gemined en wat gebeurt er dan?

Wanneer zijn alle Bitcoins gemined en wat gebeurt er dan?

wat gebeurt er als alle 21 miljoen bitcoins zijn gemined hero

Bitcoin wordt steeds meer erkend als een waardevolle vorm van opslag. Het aanbod is beperkt tot 21 miljoen bitcoins, waarvan er al ruim 18,5 miljoen in omloop zijn. De laatste bitcoin zal naar verwachting in 2140 worden gemined. Naast de cryptocurrency verwijst Bitcoin ook naar het gedecentraliseerde netwerk waar transacties worden geregistreerd in de blockchain. Miners spelen een cruciale rol door complexe wiskundige puzzels op te lossen om transacties te verifiëren en de blockchain uit te breiden.

Hoe werkt Bitcoin mining?

Bitcoin mining is het proces van het creëren van nieuwe Bitcoins en het verifiëren van transacties voor toevoeging aan de blockchain. Miners gebruiken krachtige computers om complexe wiskundige puzzels op te lossen, bekend als het Proof-of-Work algoritme. De eerste miner die de juiste hash vindt, wordt beloond met nieuwe Bitcoins en transactiekosten. Mining zorgt voor consensus en beveiliging zonder centrale autoriteit.

In de begintijd van Bitcoin was de beloning voor het minen van een blok 50 Bitcoins. Elke 210.000 blokken (ongeveer vier jaar) wordt deze beloning gehalveerd. Momenteel is de beloning 6,25 BTC per blok en zal deze naar verwachting tegen 2024 gehalveerd worden. Dit proces zal doorgaan totdat alle 21 miljoen Bitcoins gemined zijn, naar verwachting in het jaar 2140.

Wat gebeurt er als alle Bitcoins zijn gemined?

Wanneer de laatste Bitcoin is gemined, kunnen er geen nieuwe Bitcoins meer worden gevonden in de daaropvolgende blokken met transacties. Echter, alle miners zullen het Bitcoin netwerk niet verlaten. Ze worden nog steeds beloond met transactiekosten die gebruikers van het netwerk betalen. Waarschijnlijk zullen de transactiekosten op dat moment hoger zijn, omdat er voldoende stimulans nodig is om miners actief te houden binnen de Bitcoin gemeenschap.

Wat gebeurt er met de prijs van Bitcoin?

Niemand kan voorspellen hoe de markt er over 120 jaar uitziet. Als zo’n schaarste vandaag zou plaatsvinden, zou de prijs waarschijnlijk exponentieel stijgen gezien de huidige concurrentie op de markt en het lage aanbod. Het blijft ook onzeker of Bitcoin nog gebruikt zal worden over 120 jaar, maar gezien de huidige toename in acceptatie en de kracht van het netwerk is het zeer waarschijnlijk dat Bitcoin zal blijven voortbestaan.

Conclusie

Kortom, wanneer alle Bitcoins zijn gemined, bevindt het zich in een volwassen markt die hier niet al te veel door zal worden beïnvloed. Als de prijs nog steeds volatiel blijft bewegen, zullen we een prijspiek als reactie zien. Bij een verouderde markt heeft het sowieso geen belangrijke impact op de economie.

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven