Home / Academy / Mining / De beste Bitcoin mining software (2024)

De beste Bitcoin mining software (2024)

bitcoin mining software hero

Als je wilt beginnen met bitcoin mining heb je het een en ander nodig. Denk aan een bitcoin wallet, ontvangstadres en mining hardware. Daarnaast heb je de juiste bitcoin mining software nodig waarmee je bitcoins kunt ‘opgraven’. Met de software kan je de mining operatie effectief beheren en controleren. Er zijn veel opties als het gaat om bitcoin mining software. We gaan ze hier niet allemaal testen, maar we zullen wel het een en ander uitleggen over de verschillende opties.

Bitcoin mining software

Voordat je bitcoins kunt gaan minen heb je dus de juiste software nodig. Hieronder vind je een aantal van de beste en meest gebruikte bitcoin mining software. Ook bespreken we in het kort hun beste features, besturingssystemen en mining hardware die worden ondersteund.

1. CGMiner

De crypto community beschouwt CGMiner over het algemeen als de beste Bitcoin mining software op de markt vanwege de grote veelzijdigheid. CGMiner is open source en geschreven in C, draait op Mac, Windows en Linux en is compatibel met drie soorten mining hardware: GPU, FPGA en ASIC. De mining software heeft ook tal van andere voordelen, zoals geavanceerde detectie van nieuwe blokken, externe interfacemogelijkheden en de mogelijkheid om zonder vertraging te schalen naar een hash-snelheid van elke grootte.

2. MultiMiner

De MultiMiner wordt beschouwd als de gemakkelijkst te gebruiken mining software. Naast zijn intuïtieve gebruikersinterface, is MultiMiner ook een van de meest veelzijdige mining software. Je kunt het op Windows, Mac en Linux gebruiken, er naadloos mee overschakelen van het ene type mining hardware naar het andere en het gebruiken om verschillende soorten cryptovaluta te minen. Een van de meest geavanceerde voordelen van MultiMiner is de mogelijkheid om automatisch de details van je mining hardware te scannen en te detecteren, zoals het gemiddelde hashing vermogen en de pool waaraan het is gekoppeld. De mining software kan je ook de optie geven om automatisch de meest winstgevende of moeilijkste cryptocurrency op een bepaald moment te minen en geeft zelfs je verwachte winst weer.

3. BitMinter

BitMinter is een op GUI gebaseerde, open source mining software. je kunt het gebruiken op Windows, Mac en Linux en het is ook compatibel met mining hardware zoals GPU, FPGA en ASIC. Om Bitcoin met BitMinter te minen, moet je eigenlijk lid worden van zijn Bitcoin mining pool, die sinds 2011 meer dan 450.000 gebruikers heeft geregistreerd voor een account. BitMinter vereist dat je lid wordt van de mining pool voordat je de software kunt gebruiken omdat ze het gemakkelijker willen maken voor hun gebruikers om Bitcoin te minen en hogere uitbetalingen te winnen.

4. BTCMiner

BTCMiner is een op cloud gebaseerde mining software met meer dan 150.000 gebruikers. Iedereen met een Bitcoin wallet en adres, FPGA mining hardware en een internetverbinding kan cryptocurrency minen met deze software. Een van de mooiste features van BTCMiner is dat de dynamische frequentieschaling is gebaseerd op foutmeting, dus de mining software selecteert automatisch de frequentie met de hoogste hash-snelheid. Nog een voordeel van BTCMiner is de energiebesparingsmodus.

Hardware, ook niet onbelangrijk

Zonder mining hardware ben je natuurlijk nergens. Je zal goed moeten kijken welke hardware het beste past bij jouw doelen. Ben je nog opzoek naar goede bitcoin mining hardware? Neem dan eens een kijkje bij miners.nl. Zij weten alles over mining en kunnen je goed adviseren.

ASIC miner

Dit is speciale hardware ontwikkeld om nog veel sneller bitcoins te kunnen opgraven dan normale computers. Deze kasten worden ASIC’s genoemd, kort voor “application-specific integrated circuit”. Als je tegenwoordig bitcoins wilt minen heb je deze machines zeker nodig, anders maak je geen schijn van kans om een blok te vinden met bitcoins erin. In de begintijden kon je nog met een simpele laptop honderden bitcoins per maand verdienen. Helaas zijn die tijden voorbij. Er zijn meer bitcoin miners dan ooit, wat een zeer competitieve markt heeft gecreëerd.

ASIC miner

GPU mining rig

Je kunt er ook voor kiezen om met een of meerdere videokaarten (GPU’s) bitcoins of andere cryptovaluta te minen. Een GPU mining rig is voornamelijk interessant voor altcoin mining. Als je wilt kan je de verdiende altcoins zelf omzetten in bitcoins en zo verdien je dus evengoed je geld in BTC.

Wil je weten welke coin je het best kunt minen? Kijk dan op whattomine.com, geef aan welke videokaart(en) je hebt en vergeet niet de stroomkosten van de mining rig die je op het oog hebt in te vullen. Als je vervolgens op “calculate” klikt zie je een lijst die is gefilterd op de winstgevendheid per cryptocurrency.

Andere opties

Het ook mogelijk om op andere manieren cryptocurrency te verdienen, bijvoorbeeld met staking. Ook kan je zelf een computer (master node) aanzetten en helpen met het verifiëren van transacties. Beide opties kunnen winstgevend zijn, maar de laatste is wel een stuk technischer. Eerst wat over staking, het nieuwe sparen.

Staking

Staking is een proces waarbij je beloningen ontvangt voor het vasthouden van een bepaalde cryptocurrency. Als je crypto staking doet verdien je dus geld door het in je wallet te laten staan. Een zeer eenvoudige manier om passief inkomen te verdienen, en meer cryptogeld je bezit, hoe hoger je inkomen. Een cryptocurrency als TRON geeft op moment van schrijven een jaarlijkse staking opbrengst van zo’n 8%, veel meer dan een spaarrekening bij een bank.

Master Node

Ben je iets technischer onderlegd? Dan kan het interessant zijn om een master node aan te zetten. Een bekende cryptomunt waar je eenvoudig een master node voor kunt kopen is Energi. Zij hebben een onderpand van 1000 NRG coins ingesteld voor master nodes. De waarde van Energi is op het moment van schrijven ongeveer $2,50. Het zou dus $2500 kosten om een master mode aan te zetten. Daartegenover staat wel een mooie opbrengst van zo’n 40% per jaar!

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven