Home / Academy / Cryptocurrency / Nebulas (NAS) – De zoekmachine voor alle blockchains

Nebulas (NAS) – De zoekmachine voor alle blockchains

nebulas-nas-hero

Wat is Nebulas?

Nebulas (NAS) is een gedecentraliseerd platform dat een zoekmachine biedt voor alle blockchains. Veel mensen in de crypto-community verwijzen naar Nebulas als “de nieuwe Google”. Hoewel de twee in zekere zin vergelijkbaar zijn, hebben ze verschillende toepassingen. 

Google is bedoeld voor dagelijkse zoekopdrachten op het internet, terwijl Nebulas zich concentreert op zoekopdrachten tussen gedecentraliseerde applicaties (dApps), slimme contracten en blockchain-items van gebruikers.

Nebulas wordt gezien als een ‘Blockchain 3.0‘-project en wordt o.a. gerealiseerd door de oprichter en ontwikkelaars van NEO. Sinds de token-sale begin december, 2017, heeft het project een aanzienlijke hoeveelheid aandacht van investeerders getrokken. Lancering vond plaats tegen een ICO-prijs van $2. In januari, 2018, steeg de prijs naar maar liefst $15. De prijs zakte hierna weer in, evenals veel andere cryptocurrencies, maar sinds de release van het hoofdnetwerk (mainnet) is de prijs weer flink gestegen.

De belangrijkste eigenschappen van Nebulas

Nebulas heeft drie principes geïdentificeerd om de belangrijkste uitdagingen van blockchain technologie te overwinnen. Het team achter het project bouwt een systeem dat waarde ‘ranked’, zichzelf evolueert en een eigen incentive heeft. Deze principes zijn terug te vinden in de belangrijkste eigenschappen van het project:

Nebulas framework

Nebulas Rank

Nebulas bouwt een metrisch systeem voor een universele waardemeter om applicaties op de blockchain te rangschikken. Het open source ranking-algoritme gebruikt transactierecords op de blockchain als data om adressen, smart contracts, gedecentraliseerde applicaties (dApps) en andere entiteiten op de blockchain te rangschikken. Het rangschikken gebeurt op basis van liquiditeit, verspreiding van assets van gebruikers en de interactiviteit tussen gebruikers.

Met dit classificatiesysteem kan Nebulas dienen als een zoekmachine die de index van smart contracts en dApps kan doorzoeken.

Nebulas Force

Het project heeft veel aandacht getrokken door zijn ‘zelfontwikkelende’ capaciteiten, wat betekent dat er geen hard forks zullen plaatsvinden. Dit wordt bereikt door Nebulas Force, die een virtuele machine gebruikt om een nieuwe side-chain te creëren voor het experimenteren met verschillende innovaties. Als de wijzigingen op de side-chain succesvol zijn, kan er gestemd worden of ze moeten worden opgenomen in de hoofd-chain. Dit betekent dat ontwikkelaars veranderingen kunnen aanbrengen, nieuwe technologieën kunnen integreren en bugs kunnen corrigeren zonder dat ze een hard fork nodig hebben.

Nebulas Force

Developers Incentive Protocol (DIP)

Nebulas ontwikkeld een uniek consensusalgoritme, ‘Proof of Devotion’, dat een hybride is van Proof-of-Importance en Proof-of-Stake. Het consensusalgoritme Proof-of-Importance zorgt voor betere economische incentives voor ontwikkelaars via een functie die boekhouding wordt genoemd. Als een ontwikkelaar een dApp maakt die goed presteert op het Nebulas-netwerk, kunnen ze een bijdrage leveren aan het netwerk door ingediende transacties te valideren en in ruil daarvoor token-beloningen ontvangen van de blockchain om app-ontwikkeling op Nebulas te stimuleren.

Wormhole

Het wormhole is de sleutel tot interoperabiliteit – hierdoor kunnen gegevens en assets worden uitgewisseld over side-chains en tussen side-chains en de hoofd-blockchain.

Lightning Network Wallet

Het project is een van de eerste blockchain-projecten om Lightning Network in hun wallet te implementeren, waardoor gebruikers de NAS kunnen “swappen” voor elke munt met Lightning Network-functionaliteit.

Nebulas Token (NAS)

Een aspect van het project dat essentieel is voor het gebruik ervan is de Nebulas Token (NAS). NAS is de sleutel tot het gedecentraliseerde search-engine framework, en het werkt meer als een incentive om Nebulas soepel en efficiënt te laten werken. Er zijn momenteel 100 miljoen NAS-tokens.

De belangrijkste toepassingen voor de NAS zijn

  • Implementeren van dApps op de blockchain
  • Smart contracts upgraden
  • Inzet en bestuur op de blockchain
  • Betaal vergoedingen voor het uitvoeren van smart contracts
  • Incentive voor ontwikkelaars die bijdragen aan het platform en Proof of Devotion boekhouders
  • Ontwikkeling van dApps op de blockchain

Het team

Hitters Xu - Founder Nebulas

Hitters Xu – Founder

Hitters Xu is oprichter en CEO van Nebulas en staat ook bekend als oprichter van AntShares (NEO) in 2014, en voor zijn rol als directeur van het blockchain-platform van Ant Financial (Alibaba’s financiële arm). Daarnaast werkte hij als onderdeel van het zoek- en fraudebestrijdings team van Google en richtte hij BitsClub op, één van China’s eerste blockchain-communities. Dus het is veilig om te zeggen dat Xu het een en ander weet over zowel cryptocurrency als zoekmachines. Nu wil Hitters Xu dat de blockchain voor iedereen toegankelijk wordt, omdat de populariteit van cryptocurrencies met de dag toeneemt.

Robin Zhong

Robin Zhong – Co-Founder

Medeoprichter, voormalig architect van Ant Financial’s blockchain-platform en voormalig Senior Development Director van Dolphin Browser, Robin Zhong is ook de leider van Game Division. Robin, afgestudeerd aan de Huazhong Universiteit voor Wetenschap en Technologie, heeft zijn expertise gebruikt om het eerste blockchain-ondersteuningsplatform van China te bouwen, Tongxinclub, en probeert nu Nebulas naar de voorgrond te brengen van cryptocurrency en de blockchain.

Aero Wang

Aero Wang – Co-Founder

Nebulas en Antshares (NEO) mede-oprichter, Aero Wang is de initiator van de Open IP en IP Community en tevens een ‘serial entrepreneur’ in de blockchain-industrie. Hij is afgestudeerd aan de Southeast University en werkt al een aantal jaren samen met Hitters Xu aan de ontwikkeling van blockchain.

Concurrenten en uitdagingen

Omdat Nebulas zo’n nieuw idee is, heeft het momenteel geen concurrentie of rivalen op dit specifieke gebied van blockchain. Hoewel veel blockchains gebruikmaken van de liquiditeit, verspreiding en interoperabiliteit van cryptocurrencies, is er momenteel niets anders dat al deze factoren bij elkaar brengt en ze beoordeelt zodat gebruikers kunnen browsen.

Net als Google in de begintijd van het internet, kan Nebulas een gigant in de blockchain-sfeer worden. Het feit dat ze al vroeg voet aan de grond kregen in deze dwarsdoorsnede van blockchain en zoekmachines, draagt alleen maar bij aan hun potentieel.

Waar koop je Nebulas? De beste NAS exchanges voor Nederland

Er zijn veel verschillende plekken waar je NAS kunt kopen en verkopen. Juist doordat er zoveel opties zijn, is het soms moeilijk te bepalen welke exchange je het best kunt gebruiken. Hier is een lijst van de beste Nebulas exchanges voor Nederland:

De beste Nebulas wallets

Nebulas heeft vrij recent haar mainnet gereleased. Door deze release is NAS officieel geen ERC-20 token meer. Hier door is het aantal wallets waar NAS in opgeslagen kan worden drastisch verminderd. Momenteel is er nog maar één wallet bekend waar NAS in opgeslagen kan worden. Nebulas heeft echter wel aangekondigd dat zij bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen hardware wallet. Maar tot dan is dit de beste Nebulas wallet:

Nebulas Nano Wallet

NAS Nano is ontwikkeld door het Nebulas-team. Het heeft een eenvoudig te gebruiken en mooie interface en implementeert alle functies van een cryptocurrency-wallet, evenals meerdere beveiligingsbeleidsregels, zodat gebruikers hun NAS-middelen gemakkelijk kunnen beheren zonder extra te leren.

De app NAS Nano Wallet wordt geleverd met drie hoofdfuncties: ·

  • Snel en eenvoudig wallets maken, importeren en beheren.
  • Controleer de voortgang van de transactie in je wallet in één oogopslag.
  • Lever drie soorten back-ups van wallets, waaronder mnemonic, Keystore, private key-back-ups, om verlies en diefstal van assets tot een minimum te beperken.

Finst - Bitcoin kopen met 82% lagere tarieven

Ter wille van transparantie:
Deze blog kan affiliate links bevatten. Als je een aankoop doet via een van deze links, kunnen we een kleine commissie ontvangen. Wees gerust dat we alleen producten en diensten aanbevelen die we persoonlijk hebben gebruikt en waarvan we geloven dat ze waarde toevoegen voor onze lezers. Bedankt voor je steun!

Word gratis lid.

Ontvang de laatste info en tips op het gebied van crypto.

Scroll naar boven